فعالیت های خودمراقبتی می تواند به شما در مقابله با استرس و بهبود رفاه کلی کمک کند. اگر مسئولیتهای زیادی دارید، مانند رفتن به مدرسه، کار کردن در یک شغل پر استرس، یا مراقبت از یک عزیز، تمرین مراقبت از خود بسیار مهم است. بخش خوبی از تمرین مراقبت از خود این است که یاد بگیرید چگونه نیازهای خود را از نظر احساسی و فیزیکی درک کنید. اگر بتوانید نیازهای خود را درک کنید و یاد بگیرید که گاهی اوقات خود را در اولویت قرار دهید، بهتر می توانید از خود و سایر مسئولیت های خود بر بیایید.
برای مدیریت و کاهش استرس در زندگی خود تلاش کنید. منابع استرس ممکن است شامل کار، مدرسه و... باشد. با راهکارهای زیر استرس خود را کاهش دهید:
1- هر روز صبح 5 تا 30 دقیقه برای مدیتیشن یا صفحات صبحگاهی وقت بگذارید.
2-استفاده از تصاویر با پیدا کردن یک نقطه آرام، بستن چشم ها، و استفاده از تمام حواس برای تصور صحنه ای عمیقا آرامش بخش و آرام. فضایی را تصور کنید که برای شما معنادار و آرامش بخش است.
سعی کنید آرام سازی عضلانی را امتحان کنید و در آن عضلات را در سراسر بدن خود منقبض و شل کنید.
3-تمرین تنفس عمیق انجام دهید.
4-یوگا را امتحان کنید.
5-یک دوش آب گرم بگیرید.
زمانی را با دوستان، خانواده و افرادی بگذرانید که به شما احساس خوبی نسبت به خودتان می دهند. افرادی را انتخاب کنید که به نیازها و مرزهای شما احترام بگذارند. اطمینان حاصل کنید که افرادی که با آنها وقت می گذرانید با ملاحظه، قابل اعتماد و حمایتگر هستند. از افرادی که شما را خسته میکنند، شما را تحقیر میکنند یا به شما استرس میدهند دوری کنید.
مهم است که زمانی را برای تفریح و اوقات فراغت اختصاص دهید، به خصوص زمانی که استرس دارید. به خاطر داشته باشید که برای سرگرمی در کارهای مختلف شرکت کنید و افراد دیگر را نیز دعوت کنید. یکی از این ایده ها را امتحان کنید:
1-هفته ای یک بار با همسر یا دوستانتان یک شب قرار ملاقات داشته باشید.
2-کتاب مورد علاقتان را دوباره بخوانید.
3-فیلم مورد علاقتان را تماشا کنید.
4-یک سرگرمی برای لذت بردن پیدا کنید.
5-به موسیقی صلح آمیز گوش دهید.
6-یک کتاب رنگ آمیزی بزرگسالان بخرید.
بدانید چه زمانی احساس غرق شدن می کنید و از کمک حرفه ای نترسید. نیاز به صحبت کردن با کسی شما را ضعیف نمی کند، بلکه شما را انسان می کند. تلاش کنید تا فردی را پیدا کنید که بتوانید به او اعتماد کنید و با او ارتباط برقرار کنید. اگر نتوانید با درمانگر خود رابطه برقرار کنید، این ترتیب سودمند نخواهد بود. مشاوره برای خودمراقبتی مفید است زیرا:
1-مکانی امن برای صحبت و پردازش به شما می دهد.
2-به شما کمک می کند تا با استرس ها و نگرانی های روزانه بهتر مقابله کنید.
3-به شما امکان می دهد یک نظر عینی بدست آورید.
4-شما را تشویق می کند تا زندگی بهتری داشته باشید.
5-جملات تاکیدی به خود بگویید.
خود را تشویق و تأیید کنید. عبارت یا جمله ای را انتخاب کنید که مثبت، شخصی، قدرتمند و دقیق باشد. چند نمونه را می توانید امتحان کنید:
"من می توانم این کار را انجام دهم."
"خودم را باور دارم."
"من خودم را دوست دارم و می پذیرم."
"دارم نهایت تلاشم رو میکنم."